De SENIOREN ZOMERSCHOOL bezoekt Taalwerkplaats Drenthe Nooit te oud om te leren

Op 2 juli was een dertigtal mensen van de Senioren Zomerschool te gast in de Taalwerkplaats. De groep bestond voornamelijk uit dames met veel pit en interesse. Een bezoek aan de Taalwerkplaats was onderdeel van een breder programma, dat een week zou bestrijken.
02-07-2014, seniorendag (17)
De deelnemers bezochten in de ochtend de Waterzuivering aan de Dikke Wijk in Nieuw Amsterdam. Rond 12 uur werden zij verwacht in de Oude Waterzuivering, waar sinds 5 jaar de Taalwerkplaats Drenthe is gevestigd. De weersomstandigheden leenden zich gelukkig voor een samenzijn in de gezellige tuin van het complex. In een grote tent was een aantal gedekte tafels aaneengezet voor een lunch met vers bereide soep (door Lineke, de vrouw van Roelof Vos) en belegde broodjes.
02-07-2014, seniorendag (20)
Zoals gebruikelijk nodigde Mart Brok, de oprichter van de Taalwerkplaats, de mensen uit om te genieten van muziek, proza en poëzie. De aanvankelijk zo gezellig keuvelende groep luisterde aandachtig naar de culturele optredens.
02-07-2014, seniorendag (23)
Voor de muzikale noot was sing-a-song writer Serge Eskamp uitgenodigd, die met warme, zuivere stem zijn balladen ten gehore bracht. Voor de pauze zong hij zijn liederen in het engels en na de pauze kwam hij terug met ontroerende teksten in Overijsels dialect. Hij zingt poëzie van overwegend dromerige teneur en blijft daarbij heel dicht bij zichzelf.

Voor de literaire optredens waren Gerdina uit Echten, Thérèse Major en Ineke van Gemert uitgenodigd, alle vaste medewerkers van Taalwerkplaats Drenthe.
02-07-2014, seniorendag (22)
Gerdina, die kortelings tijdens haar vakantie in Denemarken veel inspiratie had opgedaan, droeg haar werk voor in verschillende dichtvormen, zoals sonnetten en elven.

Mart haakte in op de zojuist genoten lunch met een gedicht over eten.

Ineke, die bekend is met de keuken van verscheidene werelddelen, las een verhaal voor, dat vooral confronteerde met exotische eetgewoontes.
02-07-2014, seniorendag (26)
Thérèse Major kwam na de pauze met een boeiende passage uit haar nog niet gepubliceerde boek over het leven van haar vader, die tijdens de tweede wereldoorlog zijn geluk beproefde door zijn vaderland Hongarije te verlaten met de bedoeling elders een nieuw leven op te bouwen.

Er volgde een pauze, waarin de dorst werd gelest en Thérèse deelde gebak uit eigen keuken rond.
02-07-2014, seniorendag (28)
Zoals gezegd, kwam Serge na de pauze terug met zang in dialect.
Helaas waren de voordrachten wat uitgelopen, waardoor de tijd te kort schoot. Om 4 uur had de groep al weer een volgende afspraak en werd het optreden beëindigd. Heel jammer, want ik had er best nog een uurtje naar willen luisteren.
Gelukkig is zijn muziek te vinden via zijn website en ik raad belangstellenden dan ook aan zijn site te bezoeken: http://sergeepskamp.nl/

Een Reactie op “De SENIOREN ZOMERSCHOOL bezoekt Taalwerkplaats Drenthe Nooit te oud om te leren

  1. Perfect!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s