Volop passie in Taalwerkplaats Nieuw-Amsterdam

Een maal per jaar viert de Taalwerkplaats “De Dag van de Passie”.
Dit jaar met muziek van Anne Will Lufting en Job Oosterhuis, inmiddels vaste gasten van de Taalwerkplaats. Met een optreden vol passie boeiden zij het publiek, waaronder ook veel echte fans, met songs van onder andere Bob Dylan, Simon and Garfunkel en Triggerfinger.

Afbeelding

Afbeelding

Presentator Mart Brok had dit keer ruim baan gelaten voor deze heerlijk spontane jonge mensen. Er was dus wat minder ruimte voor het gesproken woord. Dat hield niet in dat er een concessie was gedaan aan de kwaliteit van de optredende dichters.

Mart Brok had weer, speciaal voor deze gelegenheid een bewogen gedicht gemaakt en deed kond van zijn komaf door een vlammende Vlaamse tekst te oreren.

Irene von Tremeg, sinds kort ook aan de Taalwerkplaats verbonden liet horen dat haar affectie met de Nederlandse taal niet beperkt blijft tot haar ambachtelijke boekbinderij, “De Spanjaard”, deel uit makend van de Taalwerkplaats. Zij was in staat om de inleiding bij een gedicht tot een taalkunststukje te verheffen dat op zichzelf een lust was voor het oor.

Afbeelding

Omdat dichteres Gerdina liet afweten wegens ziekte werd Roelof Vos ingeschakeld om voor het Drentstalige accent te zorgen. Iedereen die hem kent weet dat hij dat altijd met verve doet en zeker op “De Dag van de Passie”. Humor en ernst weeft hij schijnbaar moeiteloos in elkaar tot een verbale uiting van de ziel.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

De sfeer was gezellig, het geluid was prima, de kaas en worst uitmuntend en dus ging iedereen weer tevreden naar huis.

Eerstvolgende activiteit is de Midzomernacht  Poëzieshow op 21 juni met een spetterend optreden van de B’eaters band. Aanvang 21.00 uur. Informatie: http://www.taalwerkplaatsdrenthe.nl en 0591-564303.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s